Schuldhulpmaatje in Bronckhorst.

Stelt u zich eens voor: U hebt financiŽle zorgen en u kunt wel wat hulp gebruiken om te voorkomen dat het erger wordt. Zou het niet fijn zijn als u iemand had, die u dan kan steunen in deze moeilijke situatie? De gemeente Bronckhorst, Stichting Samenwerken Welzijn Bronckhorst (SSWB) en Diaconaal Netwerk Bronckhorst hebben daarvoor het project schuldhulpmaatje in het leven geroepen. Zij hebben vrijwilligers die tot schuldhulpmaatje zijn opgeleid, die mensen in (dreigende) financiŽle nood kunnen helpen. Schuldhulpmaatjes werken samen met professionele hulpverlening en proberen schuldsaneringstrajecten zo veel mogelijk te voorkomen.

Gedachte achter schuldhulpmaatje
Momenteel zijn een miljoen Nederlanders niet in staat om hun maandelijkse rekeningen te betalen. Volgens de ramingen zijn er daarnaast ongeveer vijf miljoen Nederlanders die onverwachte inkomensdalingen niet kunnen opvangen. Pech gehad, of eigen schuld dikke bult? Dat oordeel is lang niet altijd terecht. Door echtscheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid kan ons allemaal een dergelijk drama overkomen.. Dat is het, want schulden zetten je hele leven op de kop. En al had iemand het wel kunnen voorkomen, dan is Ďwat nu?í een betere vraag. In dit soort situaties kunnen schuldhulpmaatjes een belangrijke ondersteunende rol spelen.

Wat doet een schuldhulpmaatje
De hulp van een schuldhulpmaatje loopt uiteen. Van een luisterend oor zijn tot het helpen op orde brengen van de administratie, zodat er overzicht komt. Of mensen leren hoe een goede administratie gevoerd moet worden. Maar ze kunnen ook ondersteuning bieden als iemand in een traject van schuldsanering zit. Want het is niet gemakkelijk om dat drie jaar vol te houden. Ook kunnen schuldhulpmaatjes mensen adviseren om terugval in schulden te voorkomen.

Schuldhulpmaatje worden of meer informatie
Schuldhulpmaatje is op zoek naar vrijwilligers die schuldhulpmaatje willen worden. Wilt u hierover meer informatie of u al aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact op via e-mail schuldhulpmaatje@sswb.nl.

FinanciŽle hulp nodig?
Hebt u naar aanleiding van dit artikel behoefte aan een gesprek over uw financiŽle situatie? U kunt dan contact opnemen met een van onze welzijnsadviseurs in ťťn van de grote kernen. Zij brengen u desgewenst in contact met een schuldhulpmaatje.

Meer info
Wethouder Josephine Steffens: ďHelaas constateren wij dat er steeds meer mensen schuldhulp zoeken of nodig hebben. Met het project schuldhulpmaatjes willen wij zo veel mogelijk financiŽle problemen bij mensen voorkomen en de kosten daarvan voor de maatschappij beperken. Schuldhulpmaatje zijn is een dankbare taak. Geeft u om mensen, bent u discreet en heeft u enig gevoel voor cijfers en structuur, dan beschikt u over de belangrijkste kwaliteiten voor schuldhulpmaatje. Als u als vrijwilliger aan de slag gaat, dan staat u er niet alleen voor. U wordt opgeleid en kunt terugvallen op het team schuldhulpmaatjes bij de SSWB. Mocht uw financiŽle situatie zorgelijk zijn, wacht niet te lang met hulp zoeken. U voorkomt daarmee dat de financiŽle problemen u boven het hoofd groeien.Ē


Terug naar Home

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Ouderen Hengelo

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Steenderen

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Ouderen Vorden

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Zelhem