Schuldhulpmaatje in Bronckhorst.

Stelt u zich eens voor: U hebt financiële zorgen en u kunt wel wat hulp gebruiken om te voorkomen dat het erger wordt. Zou het niet fijn zijn als u iemand had, die u dan kan steunen in deze moeilijke situatie?
De gemeente Bronckhorst, Stichting Samenwerken Welzijn Bronckhorst (SSWB) en Diaconaal Netwerk Bronckhorst hebben daarvoor het project schuldhulpmaatje in het leven geroepen. Zij hebben vrijwilligers die tot schuldhulpmaatje zijn opgeleid, die mensen in (dreigende) financiële nood kunnen helpen. Schuldhulpmaatjes werken samen met professionele hulpverlening en proberen schuldsaneringstrajecten zo veel mogelijk te voorkomen.

Klik hier voor meer info.

Dienstverlening en Activiteiten Seizoen 2013-2014.

Het boekje Dienstverlening en Activiteiten Seizoen 2013-2014 is uit.

Met hierin alle informatie over/van:

Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel

Stichting Welzijn Hengelo

Stichting Welzijn Steenderen

Stichting Welzijn Vorden

Stichting Welzijn Zelhem

Klik hier voor het boekje in pdf.

Jaarverslag 2012 van SSWB.

Het jaarverslag van Stichting Samenwerken Welzijn Bronckhorst over het jaar 2012 is uit.

Klik hier voor het verslag in pdf.

Aan de slag als vrijwilliger in Bronckhorst?

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk of wilt u meer weten over de mogelijkheden en regels voor vrijwilligerswerk? Dan kunt u sinds kort terecht op de website www.bronckhorst.nl/vrijwilligerswerk. Een digitaal en centraal steunpunt met alle wetenswaardigheden over vrijwilligerswerk in Bronckhorst!

Vacatures en meer
Op de website komen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Zo vindt u in de vacaturebank talloze vacatures voor vrijwilligers. En kunnen u en vrijwilligersorganisaties, zoals verenigingen, er terecht voor tips en informatie over zaken als afspraken en eventuele vergoedingen. Ook is er op de site een prikbord waar organisaties zaken kunnen uitwisselen. Bijvoorbeeld: een toneelvereniging zoekt kostuums, de historische vereniging kan deze leveren.

Neem ook een kijkje!
Inmiddels hebben al heel wat mensen de weg naar de website gevonden en zijn er zelfs al vacatures opgevuld. Vrijwilligerswerk is er in zoveel soorten en maten, er is voor elk wat wils! Ook benieuwd? Neem eens een kijkje op www.bronckhorst.nl/vrijwilligerswerk.

De vrijwilligerswebsite is een initiatief van de gemeente Bronckhorst. De gemeente stimuleert het doen en aanbieden van vrijwilligerswerk. Vrijwilligers dragen bij aan de zorg voor welzijn en leefbaarheid in de gemeente. Daarnaast kan vrijwilligerswerk voor mensen met een uitkering de opstap betekenen naar een betaalde baan.

Nieuwe Wegwijzer mantelzorg ligt voor u klaar!

Zorgt u voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind, buur of iemand uit uw omgeving? Deze zorg, die voor de mensen die het ontvangen zo enorm belangrijk is, noemen we mantelzorg. Mantelzorg kan variëren van eenmaal per week de grote boodschappen doen tot 24-uurs verzorging. Soms kunt u als mantelzorger wel wat ondersteuning gebruiken. In Bronckhorst hebben we daarvoor een breed aanbod. De gemeente heeft dit nu in een speciale Wegwijzer mantelzorg overzichtelijk op een rij gezet.

Wilt u graag ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers? Of heeft u meer behoefte aan een avondje voor uzelf, zodat u eens iets leuks kunt ondernemen? Er zijn hulpmiddelen en instanties die de zorg voor u kunnen vergemakkelijken. U vindt de informatie in de wegwijzer!

Gids aanvragen?
U kunt de informatiegids bij ons aanvragen via tel. (0575) 75 02 50 of e-mail: info@bronckhorst.nl


Terug naar Home

Free Website Statistics

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Ouderen Hengelo

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Steenderen

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Ouderen Vorden

Klik hier voor de website van Stichting Welzijn Zelhem